3 måder at være vært for en paneldiskussion

Indholdsfortegnelse:

3 måder at være vært for en paneldiskussion
3 måder at være vært for en paneldiskussion

Video: 3 måder at være vært for en paneldiskussion

Video: 3 måder at være vært for en paneldiskussion
Video: Как придать Объём волосам Пошагово дома | 4 способа Укладки волос! Как научиться укладывать волосы! 2024, Kan
Anonim

Paneldiskussioner er offentlige udvekslinger af ideer, der giver eksperter og publikum mulighed for at diskutere specifikke emner. Paneldiskussioner afholdes ofte for at diskutere politiske situationer, samfundsspørgsmål og akademiske emner. Start om muligt med at arrangere et par uger i forvejen, så du kan rekruttere deltagere og organisere arrangementet.

Trin

Metode 1 af 3: Montering af panelet

Foretag en paneldiskussion Trin 1
Foretag en paneldiskussion Trin 1

Trin 1. Vælg et emne

Ideelt set bør diskussionsemnet være vigtigt for nok mennesker, så du kan involvere mennesker med forskellige baggrunde og interesser. Undgå dog faldgruberne ved at gøre emner så generelle eller vage, at diskussionen bliver ufokuseret.

Hvis du har svært ved at afbalancere disse mål, skal du huske, at emnet ikke behøver at være en debat. Nogle paneler er oprettet for at tilbyde råd eller information, og disse viser ikke nødvendigvis konkurrencepunkter

Foretag en paneldiskussion Trin 2
Foretag en paneldiskussion Trin 2

Trin 2. Kig efter forskellige deltagere

Paneler med tre til fem personer skaber normalt meget interessante diskussioner. Kig efter kyndige mennesker med forskellige baggrunde. For eksempel et offentligt medlem, der er involveret i et problem, en person, der har erfaring med at arbejde med problemet i en virksomhed eller nonprofit, og en akademiker, der har studeret spørgsmålet. Formen på et enkelt panel varierer også i alder, køn og etnicitet, da en persons personlige baggrund kan have en betydelig indflydelse på hans eller hendes synspunkter.

  • At invitere mindst fire personer er nok det sikreste, bare hvis nogen aflyser i sidste øjeblik.
  • Inviter disse mennesker mindst et par uger i forvejen, for at give dem god tid til at gøre sig klar, og give dig tid til at lede efter alternativer, hvis en af dem afviser invitationen.
Foretag en paneldiskussion Trin 3
Foretag en paneldiskussion Trin 3

Trin 3. Inviter en moderator

Vælg en ekstra person, der ikke deltog i paneldebatten, for at fungere som moderator. Ideelt set bør denne person have erfaring som panelmoderator. Vælg en, der har en god nok forståelse af emnet til at kunne deltage i diskussionen og har færdigheder i sociale situationer. Moderatorens hovedrolle er at holde paneldeltagerne fokuseret på publikum, holde diskussionen kørende og hjælpe paneldeltagerne, når de sidder fast.

Foretag en paneldiskussion Trin 4
Foretag en paneldiskussion Trin 4

Trin 4. Planlæg det fysiske arrangement

Individuelle sæder får deltagerne til at fremstå tættere på publikum end fulde borde og derved opmuntre publikumsdeltagelse. At arrangere stolene i en cirkel, der stadig vender mod publikum, kan hjælpe paneldeltagere med at diskutere emner med hinanden. Inkluder et lille bord eller en bod for at placere noter, og få et glas vand klar til alle deltagere og en personlig mikrofon til moderatoren.

Overvej at placere en moderator i midten af panelet for at hjælpe ham med at udpege og vejlede paneldeltagerne effektivt. At placere moderatorerne på podiet på separate sider vil gøre opgaven vanskeligere

Metode 2 af 3: Planlægning af en paneldiskussion

Foretag en paneldiskussion Trin 5
Foretag en paneldiskussion Trin 5

Trin 1. Indstil paneldestinationen

Sørg for, at alle deltagere godt ved, hvorfor panelet blev dannet i god tid, så de har tid til at forberede sig. Dit panel kan søge at præsentere en praktisk løsning på et problem, lette abstrakte og komplekse diskussioner eller give oplysninger om et emne. Fortæl paneldeltagerne, om panelet er en grundlæggende introduktion til et emne, eller om de vil stå overfor et publikum, der har en god indsigt i emnet og leder efter yderligere råd eller et andet perspektiv.

Foretag en paneldiskussion Trin 6
Foretag en paneldiskussion Trin 6

Trin 2. Beslut, hvor længe panelet vil vare

For de fleste paneler, især dem, der afholdes på konferencer eller ved større arrangementer, er den anbefalede tid 45-60 minutter. Hvis panelet er en enkeltstående begivenhed, eller når det dækker et meget vigtigt og populært emne, kan et panel på 90 minutter være et godt tidspunkt.

Bed om muligt deltagerne om at forblive på plads et stykke tid efter diskussionssessionen, så publikum kan tale privat

Foretag en paneldiskussion Trin 7
Foretag en paneldiskussion Trin 7

Trin 3. Overvej at starte panelet med et kort foredrag (valgfrit)

Hovedfokus for panelet bør altid være diskussion. Men hvis et af panelets mål er at give oplysninger, er det en nyttig måde at starte en diskussion på. Bed hver paneldeltager om at forklare emnet eller deres argument om emnet i højst 10 minutter pr. Person.

Denne metode kan kræve mere forberedelsestid for paneldeltagerne som en gruppe, fordi hver paneldeltager skal gå videre fra det foregående argument og ikke diskutere det samme

Foretag en paneldiskussion Trin 8
Foretag en paneldiskussion Trin 8

Trin 4. Prøv at undgå visuelle præsentationer

Medmindre det er absolut nødvendigt om emnet, skal du undgå PowerPoint -præsentationer og dias. Præsentationer har en tendens til at bremse diskussionen, reducere publikumsengagement og kede ofte lyttere. Brug få dias, og kun når de oplysninger eller diagrammer, der skal præsenteres, er svære at forklare med ord.

Hvis en paneldeltager beder om tilladelse til at lave en præsentation, skal du foreslå, at han eller hun bringer genstande, der kan vises og forklares for publikum, ikke bare vises under hele diskussionen

Foretag en paneldiskussion Trin 9
Foretag en paneldiskussion Trin 9

Trin 5. Skriv spørgsmål til paneldeltagerne

Prøv at formulere åbne spørgsmål, hvor paneldeltagere kan tage den bedste retning i henhold til diskussionens forløb og deres ekspertiseområde. Nogle mere specifikke spørgsmål rettet mod individuelle paneldeltagere er også acceptable, men prøv at opdele disse spørgsmål nogenlunde jævnt mellem hver paneldeltager. Forbered også spørgsmål, som seerne måske vil stille, og tilføj dem til din liste med spørgsmål. Stil disse spørgsmål i en grov oversigt fra det vigtigste til det mindst vigtige, da du bliver nødt til at stille flere spørgsmål, end du forventer for at fortsætte diskussionen. Men behold hvert spørgsmål relateret til det forrige, for at undgå pludselige emneændringer.

  • Bed en moderator eller en anden person, der ikke er medlem af panelet, om at gennemgå dit spørgsmål og foreslå rettelser eller yderligere spørgsmål.
  • Hvis du har problemer med at oprette spørgsmål, skal du spørge hver paneldeltager om, hvad de gerne vil stille de andre paneldeltagere. Medtag de bedste udsagn på din liste.
Foretag en paneldiskussion Trin 10
Foretag en paneldiskussion Trin 10

Trin 6. Planlæg resten af panelerne

Bestem, hvor meget tid du vil afsætte til spørgsmål. Normalt er dette halvdelen eller mere af hele panelets længde. Brug 20-10 minutter til publikum til at stille spørgsmål og diskutere, eller 15 minutter, hvis tiden er kort, eller hvis dit panelformat er mere forelæsningsfokuseret.

Foretag en paneldiskussion Trin 11
Foretag en paneldiskussion Trin 11

Trin 7. Præsenter hver paneldeltager for hinanden på forhånd

Mød paneldeltagerne personligt, eller deltag i et konferenceopkald sammen, cirka en uge før panelet. Forklar panelformatet for dem, og giv dem en chance for at få en kort snak. De kan hurtigt afgøre, hvem der skal stille spørgsmål om hvilke emner, men ikke fortælle dem specifikke spørgsmål for tidligt. Diskussioner skal være originale, ikke øvet.

Metode 3 af 3: Moderering af paneldiskussion

Foretag en paneldiskussion Trin 12
Foretag en paneldiskussion Trin 12

Trin 1. Få folk til at sidde på forreste række

Jo tættere panelet er på publikum, jo mere livlig og forbundet vil diskussionen føles. Overvej at tilbyde lille "agn", når folk flytter til forreste række, f.eks. En snack eller slik.

Foretag en paneldiskussion Trin 13
Foretag en paneldiskussion Trin 13

Trin 2. Indfør kort panelet og hver deltager

Brug kun en eller to sætninger til at introducere panelets emne, da de fleste tilskuere er bekendt med de grundlæggende ideer. Præsenter hver deltager kort og nævne kun få relevante fakta om deres erfaring eller involvering i emnet. Undgå at give fuld biografier, den samlede introduktion af alle deltagere bør ikke være mere end 10 minutter.

Foretag en paneldiskussion Trin 14
Foretag en paneldiskussion Trin 14

Trin 3. Engager publikum tidligt

Inviter seerne til panelet ved at bede om deres umiddelbare involvering. En enkel og hurtig måde at gøre dette på er at bede om en grov meningsmåling af deres meninger om emnet, der skal diskuteres, med håndsoprækning eller et bifald. Eller foretag en afstemning baseret på deres videnniveau om emnet. Resultaterne hjælper dig med at holde panelet fokuseret på de emner, der er mest relevante for dit publikum.

Foretag en paneldiskussion Trin 15
Foretag en paneldiskussion Trin 15

Trin 4. Stil paneldeltagerne de spørgsmål, der er udarbejdet

Start med spørgsmål i en forudbestemt rækkefølge, men du er velkommen til at ændre denne rækkefølge, hvis diskussionen bevæger sig i en anden, men interessant retning. Fordel spørgsmålene mellem deltagerne og adresser hvert spørgsmål til paneldeltageren, der kender emnet bedst. Giv de andre paneldeltagere lidt tid til at svare, og gå derefter videre til det næste spørgsmål.

Sørg ikke for, at alle paneldeltagere giver deres mening om hvert spørgsmål. Tillad paneldeltagere at reagere naturligt, når de har noget at sige, eller spørg nogen, der har kendskab til emnet, hvis diskussionen går i stå

Foretag en paneldiskussion Trin 16
Foretag en paneldiskussion Trin 16

Trin 5. Følg hvert af dine spørgsmål efter behov

Du kan afvige fra de forberedte spørgsmål, når du føler, at de ville være nyttige til diskussion. Især pres på en paneldeltager med opfølgende spørgsmål, hvis du synes, at deres svar er utilfredsstillende. Prøv at gentage det originale spørgsmål, eller ideelt set stille et lidt andet spørgsmål, der vedrører det sidste svar fra den tidligere diskussion eller erklæring.

Foretag en paneldiskussion Trin 17
Foretag en paneldiskussion Trin 17

Trin 6. Hav en timer

Du kan se på uret på væggen fra scenen eller på den modsatte væg, hvis du tydeligt kan se det. Eller der er nogen, der står bag scenen og holder skilte, der siger "10 minutter", "5 minutter" og "1 minut", når du er tæt på slutningen af hvert segment.

Foretag en paneldiskussion Trin 18
Foretag en paneldiskussion Trin 18

Trin 7. Hold paneldeltagere på opgaven

Når en paneldeltager taler for længe eller kommer ud af emnet, får du høfligt diskussionen tilbage på sporet. Da han stoppede for at få vejret, trådte han ind med samme sætning som før. Du kan vælge på forhånd at fortælle paneldeltagerne, hvilken sætning du vil bruge for at få dem tilbage på sporet.

  • "Du har en interessant pointe, men lad os høre om _"
  • "Lad os se, hvad (andre paneldeltagere) synes om emnet, især i forhold til _."
Foretag en paneldiskussion Trin 19
Foretag en paneldiskussion Trin 19

Trin 8. Indsaml spørgsmål fra publikum

Fortæl publikum, hvordan du planlægger at samle spørgsmål, f.eks. Ved at række hånden op eller bede dem om at stå i kø til mikrofonen. Lyt til hvert spørgsmål i træk, gentag det klart, så alle i rummet kan høre, og peg det derefter på paneldeltageren, der virker interesseret.

  • Har et par backup -spørgsmål at stille dig selv, eller sørg for, at en assistent i publikum stiller, bare hvis ingen af publikum er modige nok til at stille det første spørgsmål.
  • Hvis en seer bruger for meget tid på at spørge, skal du høfligt afbryde med "Så dit spørgsmål er _, ikke?" eller "Undskyld, vi skal videre. Hvad er dit spørgsmål?"
  • Lad mig vide, når du kun har nok tid til to eller tre spørgsmål mere.
Foretag en paneldiskussion Trin 20
Foretag en paneldiskussion Trin 20

Trin 9. Tak til alle involverede

Tak til paneldeltagere, værter og arrangører af arrangementet og publikum. Fortæl publikum placeringen og emnet for den næste begivenhed, når du er til et symposium eller en konference.

Anbefalede: