3 måder at bremse en motorcykel korrekt

Indholdsfortegnelse:

3 måder at bremse en motorcykel korrekt
3 måder at bremse en motorcykel korrekt

Video: 3 måder at bremse en motorcykel korrekt

Video: 3 måder at bremse en motorcykel korrekt
Video: End Of Season Routine Service On A Classic Motorcycle 2024, Kan
Anonim

En meget vigtig faktor, når du kører på motorcykel, er at lære at bruge bremserne. Når du kører på motorcykel, skal du altid anvende for- og bagbremserne, når du nærmer dig et stopskilt. Når du drejer, skal du kun bremse tidligt, hvis bilen kører for hurtigt. Så længe du øver dig i at bruge bremserne og er opmærksom på vejforholdene, kan du helt sikkert køre motorcykel sikkert.

Trin

Metode 1 af 3: Nærmer sig stopskiltet

Bremse korrekt på en motorcykel Trin 1
Bremse korrekt på en motorcykel Trin 1

Trin 1. Start med at bremse på det rigtige tidspunkt, afhængigt af køretøjets hastighed

Den gennemsnitlige reaktionstid for mennesker, før de rammer bremserne, er cirka 0,62 sekunder. Du har brug for mere tid til helt at stoppe køretøjet, når du bremser med en meget hurtig hastighed. Når køretøjet kører i 50 km/t), vil det tage dig cirka 2,4 sekunder at stoppe, og den tilbagelagte afstand er cirka 20 m. Sørg altid for at bremse for at opretholde en sikker afstand mellem dig og køretøjet foran dig.

  • Vær altid opmærksom på trafikken og den omgivende situation, så du kan bremse køretøjet, når det er nødvendigt.
  • Hvis motorcyklen har et anti-lock bremsesystem (ABS) bremsesystem, vil standsningstiden og den tilbagelagte afstand til et fuld stop være kortere.
  • Vejforholdene påvirker også bremselængden. En glat vej, for eksempel på grund af regn eller meget grus, øger den afstand, du skal rejse for at stoppe.
Bremse korrekt på en motorcykel Trin 2
Bremse korrekt på en motorcykel Trin 2

Trin 2. Løsn gashåndtaget

Gashåndtaget er placeret på højre håndtag, hvilket øger hastigheden, hvis det drejes mod din krop. Løsn langsomt det forreste twist for at reducere hastigheden og stoppe køretøjet. Når gashåndtaget slippes, vil motorcyklen bremse naturligt, fordi der ikke tilføres brændstof til motoren.

Hvis gassen fortsætter med at rotere mod din krop, når du bremser, kan dette lægge pres på transmissionen og bremseklodser

Bremse korrekt på en motorcykel Trin 3
Bremse korrekt på en motorcykel Trin 3

Trin 3. Brug din højre fod til at trække bagbremsen

Det bageste bremsehåndtag er foran motorcykelens højre fod. Hvis du vil reducere hastigheden, skal du trykke forsigtigt på bagbremsehåndtaget med tæerne. Tryk ikke for meget på bremserne, da dette kan låse bagdækkene og få dig til at miste kontrollen.

Tryk ikke bare på bagbremsen, da dette kan få motorcyklen til at skride og øge køretøjets standafstand

Bremse korrekt på en motorcykel Trin 4
Bremse korrekt på en motorcykel Trin 4

Trin 4. Tryk på forbremsen samtidigt med 2 fingre for at stoppe køretøjet

Forbremsekontrollen er håndtaget, der er lige foran gashåndtaget på motorcykelens højre håndtag. Når du træder på det bageste bremsehåndtag, skal du forsigtigt trykke på det forreste bremsehåndtag med dine midter- og pegefingre.

  • Forbremsen styrer cirka 75% af bremsekraften og er det mest effektive værktøj, når du bremser.
  • Tryk ikke på forbremsen med 4 fingre, da dette kan låse dækkene og få dig til at miste kontrollen.

Tip:

Hvis forhjulet låses, når du bremser, skal du slippe bremsehåndtaget og trykke fast igen.

Bremse korrekt på en motorcykel Trin 5
Bremse korrekt på en motorcykel Trin 5

Trin 5. Tryk på koblingen for at hjælpe med at bremse motorcyklen

Koblingshåndtaget er placeret på venstre håndtag. Tryk på koblingshåndtaget, når du reducerer hastigheden. Dette hjælper med at bremse køretøjet og kan bruges til at skifte til et lavere gear.

Selvom koblingen kan trykkes ned, kan den hjælpe med at bremse bilen, men den aktiverer ikke bremselysene. Brug altid bremserne, når du sænker farten, for at lade andre trafikanter vide det

Bremse korrekt på en motorcykel Trin 6
Bremse korrekt på en motorcykel Trin 6

Trin 6. Skift til første gear, før du standser køretøjet

Når du bremser, skal du bruge gearstangen foran din venstre fod til at skifte til første gear. Ved at skifte til det laveste gear kan du starte køretøjet gnidningsløst igen eller stoppe behageligt, når du kører på motorcykel.

Hvis motorcyklen er i første gear, før du sætter farten ned, behøver du ikke at skifte gear

Bremse korrekt på en motorcykel Trin 7
Bremse korrekt på en motorcykel Trin 7

Trin 7. Læg din venstre fod på jorden, når motorcyklen standses

Når motorcyklen er stoppet fuldstændigt, skal du flytte din venstre fod fra motorcykelholderen til jorden. Dette er for at hjælpe med at opretholde balancen og forhindre motorcyklen i at vælte. Hvis du vil bevæge dig tilbage, skal du starte langsomt på cyklen, løfte dit venstre ben og returnere det til sin oprindelige position.

Metode 2 af 3: Bremsning af køretøjer rundt i sving

Bremse korrekt på en motorcykel Trin 8
Bremse korrekt på en motorcykel Trin 8

Trin 1. Løsn gashåndtaget, inden du går ind i svinget

Når du nærmer dig svinget, skal du reducere din hastighed ved at løsne vridningen af gassen væk fra din krop. Du skal bremse farten for at blive ved med at dreje, men uden at bringe motorcyklen til et fuldstændigt stop.

  • Hvis motorcyklen kører for hurtigt, når du drejer, kan du gå ind i banen til et andet køretøj eller banen i den modsatte retning.
  • Hvis du allerede har bremset farten og ikke har brug for bremserne til at gøre det, skal du trykke lidt på det bageste bremsehåndtag for at tænde bremselyset. Dette vil lade andre trafikanter vide, at du bremser farten.
Bremse korrekt på en motorcykel Trin 9
Bremse korrekt på en motorcykel Trin 9

Trin 2. Tryk på bremserne, inden du drejer, hvis du skal bremse farten

At reducere hastigheden er faktisk nok til at bremse køretøjet, når du er ved at dreje, men du skal muligvis bruge bremserne, hvis svinget er meget skarpt. Tryk forsigtigt på det bageste bremsehåndtag med din højre fod, og tryk på det forreste bremsehåndtag med din højre hånd. Sørg for, at motorcyklen ikke stopper helt, medmindre du virkelig vil stoppe den.

Hvis en af bremserne aktiveres for hårdt, kan du miste vejgrebet og kontrollen over motorcyklen

Bremse korrekt på en motorcykel Trin 10
Bremse korrekt på en motorcykel Trin 10

Trin 3. Vip din krop i svingets retning

Sæt dine knæ på motorcykelens krop for at bevare balancen. Vær opmærksom på svingets retning, og vipp motorcykelstyret i svingets retning. Når du drejer, skal du vippe din krop i svingets retning for at bevare balancen. Motorcyklen begynder at vippe mod svinget, så du kan styre den.

  • Når du passerer regelmæssige sving, skal du vippe kroppen og motorcyklen i samme vinkel.
  • Når du tager skarpe, langsomme sving, skal du holde din krop lige og kun vippe motorcyklen, hvis du har brug for at bevare balancen.

Advarsel:

Brug ikke bremser, når du drejer, da dette kan få bilen til at skride.

Bremse korrekt på en motorcykel Trin 11
Bremse korrekt på en motorcykel Trin 11

Trin 4. Forøg hastigheden, når du forlader svinget for at holde bilen i balance

Ved drejning skal den samme hastighed opretholdes som at holde gashåndtaget. I slutningen af svinget skal du dreje gashåndtaget mod karosseriet for at øge hastigheden og holde køretøjet stabilt.

Metode 3 af 3: Bremsning under forskellige vejforhold

Bremse korrekt på en motorcykel Trin 12
Bremse korrekt på en motorcykel Trin 12

Trin 1. Brug begge bremser, når de stoppes, uanset forholdene

Når du kører, er det bedst at altid anvende for- og bagbremserne, når du vil bremse eller standse køretøjet. På den måde behøver du ikke ændre nogen handlinger, når du støder på en nødsituation. Aktiver begge bremser i samme grad, når du nærmer dig et stopskilt i umiddelbar nærhed.

Bremse korrekt på en motorcykel Trin 13
Bremse korrekt på en motorcykel Trin 13

Trin 2. Bremse motorcyklen tidligere end normalt, hvis du går på en glat overflade

Veje af grus eller belægning under våde forhold kan få motorcyklen til at miste vejgreb, når den standses. Når du er på en ujævn vej, skal du være opmærksom på dine omgivelser og trafik. Tryk tidligt på bremserne for at forhindre sammenstød.

Brug om muligt dæk, der er velegnede til vejforhold, så du ikke glider

Advarsel:

Selv nogle ting, som en bil normalt kan passere sikkert, såsom tagrende og tagmærker, kan få en motorcykel til at miste kontrollen. Kør ikke motorcyklen for hurtigt, når du passerer den.

Bremse korrekt på en motorcykel Trin 14
Bremse korrekt på en motorcykel Trin 14

Trin 3. Løsn gashåndtaget, når du passerer gennem vandpollen, hvis det er nødvendigt

Hastighed gennem vandpytter på vejen kan resultere i et vandfly, hvilket er en tilstand, der får køretøjet til at miste dækkets bindingsevne til vejen. Hvis vejen foran dig ser skinnende ud, skal du løsne gashåndtaget og holde motorcyklen oprejst for at reducere hastigheden.

Træk ikke bremserne, når du mister kontrollen over motorcyklen, da dette kan forværre problemet

Bremse korrekt på en motorcykel Trin 15
Bremse korrekt på en motorcykel Trin 15

Trin 4. Tryk og hold på bremsen, når du stopper på en skråning

Når du kører på en motorcykel og stopper ved en op ad bakke eller ned ad bakke, begynder motorcyklen at bevæge sig ned ad bakke. Når du stopper, skal du holde motorcyklen peget lige op for at opretholde balancen. Sænk dine fødder på jorden, og bliv ved med at trykke på for- og bagbremserne for at forhindre, at dækkene skifter.

Du kan også sætte begge fødder på jorden og bare trykke på forbremsen. Du kan dog miste grebet, hvis skråningen er meget stejl

Tips

  • Øv dig på at køre på motorcykel og bremse på stille veje eller parkeringspladser, indtil du bliver god til det.
  • Der er en type kursus, der lærer at køre og bremse en motorcykel i forskellige situationer. Prøv at tilmelde dig, hvis du vil. De tilbyder normalt deres tjenester på internettet og findes kun i storbyer.

Advarsel

  • Tryk aldrig for hårdt på forbremsen, da det kan få motorcyklen til at vælte.
  • Hold motorcyklen lodret, ikke vippet, når du foretager et nødstop. Dæk har en stærkere bremsekraft end en motorcykelkrop.

Anbefalede: