4 måder at fryse spinat på

Indholdsfortegnelse:

4 måder at fryse spinat på
4 måder at fryse spinat på

Video: 4 måder at fryse spinat på

Video: 4 måder at fryse spinat på
Video: САМЫЙ ВКУСНЫЙ СОУС С МЯСОМ/ РЕЦЕПТ ТАВАДУРИ 2024, Kan
Anonim

Generelt vil spinat blødgøre i tekstur efter frysning. Men fordi smagen og næringsstofferne ikke går tabt, kan frossen spinat stadig forarbejdes til smoothies og andre retter. For at øge dets holdbarhed kan du først koge eller dampe spinaten, før den fryses. Hvis du vil forarbejde spinat til flydende mad som f.eks. Supper eller smoothies, kan spinat også forarbejdes til puré inden frysning. Vælg den metode, der passer til dine behov, ja!

Trin

Metode 1 af 4: Rengøring af spinat

Frys spinat trin 1
Frys spinat trin 1

Trin 1. Blødgør spinat i koldt vand

Læg de friske spinatblade i en skål, og hæld derefter rent koldt vand, indtil spinaten er nedsænket.

Rør spinaten med dine hænder, mens du fjerner blade, der er af dårlig kvalitet, insekter eller andet affald

Frys spinat trin 2
Frys spinat trin 2

Trin 2. Skyl spinaten

Fjern vandet fra skålen og overfør spinaten til et stort dørslag for at dræne det overskydende vand. Skyl derefter spinaten igen med koldt rindende vand i 30 sekunder.

Hvis spinatens tilstand ikke er for beskidt, bør den første gennemblødningsproces være tilstrækkelig til at rense det meste snavs, der er knyttet til spinaten. Men hvis spinaten er meget snavset, eller hvis du vil rengøre den mere grundigt, skal du gentage begge trin to gange for at maksimere processen

Frys spinat trin 3
Frys spinat trin 3

Trin 3. Tør spinaten godt

Kom spinaten i salatspinderen, og drej derefter spinneren for at tørre den.

  • Hvis du ikke har en salatspinner, pakk spinaten ind i køkkenrulle og pres eventuel overskydende væske ud. Derefter spredes hvert blad på et køkkenrulle i 10-15 minutter, så teksturen er helt tør.
  • Hvis du vil fryse rå spinat, skal du sørge for, at den er helt tør, inden du lægger den i fryseren. Denne metode gælder ikke for nedfrysning af kogt eller pureret spinat.

Metode 2 af 4: Frysning af rå spinat

Frys spinat trin 4
Frys spinat trin 4

Trin 1. Læg spinaten i en speciel plastikclips til opbevaring af mad i fryseren

Fyld først plastikken med så meget af den rensede spinat som muligt. Fjern derefter den overskydende luft, før du lukker plasten tæt.

  • Faktisk anbefales det faktisk at fylde plasten med spinat for at minimere mængden af luft i posen.
  • Du kan også bruge beholdere i stedet for plastikclips. Vær dog opmærksom på, at beholdere har meget lav effektivitet, da du vil have svært ved at bortvise overskydende luft indeni.
Frys spinat trin 5
Frys spinat trin 5

Trin 2. Opbevar spinat i fryseren

Læg spinaten i fryseren. Frossen rå spinat kan opbevares i op til seks måneder.

  • Når du forbereder, blødgør spinaten ved at overføre den til køleskabet og lade den sidde i et par timer. Derefter klemmes det overskydende vand på hvert spinatblad, før det behandles.
  • Faktisk vil spinatcellemembraner nedbryde, når spinat er frosset. Som følge heraf vil frossen spinat, der er blevet blødgjort, være for blød i strukturen, så det er ikke lækkert at spise direkte. Men rolig, for spinat kan stadig forarbejdes til smoothies og andre opskrifter!

Metode 3 af 4: Frysning af kogt spinat

Frys spinat trin 6
Frys spinat trin 6

Trin 1. Bring vandet i kog

Fyld en stor gryde med nok koldt vand til at dække spinaten. Derefter opvarmes vandet på komfuret ved middel til høj varme, indtil det når et stabilt kogepunkt.

Husk, at kogning af spinat på traditionel vis er effektivt til at bevare spinatens farve og smag. Men desværre vil noget af spinatens ernæring gå tabt efter det. For at minimere mængden af tabte næringsstoffer kan du overveje at dampe i stedet for at koge spinaten. Hvis du er interesseret i at bruge denne alternative metode, skal du placere dampovnen over kogende vand

Frys spinat trin 7
Frys spinat trin 7

Trin 2. Kog spinat i 2 minutter

Læg en håndfuld spinat i det kogende vand, og dæk gryden tæt. Observer dit ur, og fjern straks spinaten inden for 2 minutter.

  • Hvis du vil dampe, i stedet for at koge spinaten, skal du lægge spinaten i dampovnen og dække dampkogeren tæt for at sikre, at der ikke slipper damp ud.
  • Hvis du foretrækker at koge spinat, skal du forstå, at vandet sandsynligvis bliver grønt bagefter.
Frys spinat trin 8
Frys spinat trin 8

Trin 3. Overfør spinaten til en skål med isvand

Fjern spinaten fra gryden, og overfør den straks til en skål med isvand. Blød spinat i blød i to minutter i koldt vand.

Denne proces er effektiv til at standse madlavningsprocessen og forhindre spinat i at miste sine næringsstoffer. Derudover er det også effektivt at opretholde farve og smag af spinat

Frys spinat trin 9
Frys spinat trin 9

Trin 4. Tør spinaten

Læg spinaten i salatspinderen, og drej derefter spinneren, indtil hvert blad er helt tørt.

Hvis du ikke har en salatspinner, skal du lægge spinatbladene i et dørslag, der er beklædt med tørt køkkenpapir. Lad spinaten sidde i 20 minutter, og brug derefter et andet køkkenrulle til at absorbere overskydende væske

Frys spinat trin 10
Frys spinat trin 10

Trin 5. Læg spinaten i en speciel plastikclips til opbevaring af mad i fryseren

Fjern overskydende luft, før plasten forsegles tæt.

Teknisk set kan du også bruge specielle beholdere til at opbevare mad i fryseren. Det frygtes dog, at der vil komme krystallisation på madens overflade, fordi overskydende luft i beholderen ikke vil kunne fjernes

Frys spinat trin 11
Frys spinat trin 11

Trin 6. Opbevar spinat i fryseren

Læg plastposen spinat i fryseren for at øge holdbarheden. Hvis den opbevares korrekt, bevares kvaliteten og friskheden af kogt spinat i 9 til 14 måneder.

Overfør den frosne spinat til køleskabet et par timer, før du bruger den til at blødgøre teksturen. Fordi kogt spinat har en tendens til at være grødet i konsistensen, blandes det i smoothies og andre cookieopskrifter i stedet for at spise det lige

Metode 4 af 4: Frysning af ren spinat

Frys spinat trin 12
Frys spinat trin 12

Trin 1. Behandl spinat og vand i en blender

Kombiner seks dele spinat med en del vand i en blender i standardstørrelse. Luk blenderen, og behandl derefter spinaten, indtil konsistensen er glat og tyk som puré.

  • Generelt skal du måske fylde mere end halvdelen af blenderen, så blenderne i blenderen kan behandle ingredienserne i den bedre.
  • Tilsæt nok vand bare til at flytte blenderne på blenderen. Hvis mængden af vand, der er angivet i denne opskrift, ikke bevæger blenderknivene, er du velkommen til at øge mængden lidt ad gangen.
Frys spinat trin 13
Frys spinat trin 13

Trin 2. Hæld puréen i formen

Når teksturen er glat og ikke klumpet, hældes spinatpuréen i en isterningform eller lignende beholder. Efterlad mindst 6 mm plads fra puréens overflade til formens munding.

  • Hvis du ikke har en isterningbakke, kan du også bruge mini- eller standardmuffinsforme samt slikforme.
  • Mens metal- og silikoneforme kan give bedre resultater, kan du også bruge plastforme.
Frys spinat trin 14
Frys spinat trin 14

Trin 3. Frys puréen

Læg formen, der indeholder spinatpuréen, i fryseren, lad den hvile i fire timer, eller indtil puréstrukturen er helt frossen.

Frys spinat trin 15
Frys spinat trin 15

Trin 4. Overfør frossen spinatpuré til en plastikpose

Fjern den frosne spinatpuré fra formen, og overfør den til en speciel plastikclip. Fjern overskydende luft fra plasten, før du lukker den tæt.

Hvis det er svært at fjerne fra formen, lad puréen sidde et par minutter ved stuetemperatur. Når bunden og kanterne er blødgjort, kan du prøve at få dem ud igen

Frys spinat trin 16
Frys spinat trin 16

Trin 5. Frys spinatpuréen efter behov

Kom plasten fyldt med frossen spinatpuré tilbage i fryseren. Kvaliteten og friskheden af spinat vil forblive god i op til et år.

Anbefalede: