Sådan tager du en offentlig bus: 15 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan tager du en offentlig bus: 15 trin (med billeder)
Sådan tager du en offentlig bus: 15 trin (med billeder)

Video: Sådan tager du en offentlig bus: 15 trin (med billeder)

Video: Sådan tager du en offentlig bus: 15 trin (med billeder)
Video: Marcus & Martinus - Elektrisk (Official Music Video) ft. Katastrofe 2024, April
Anonim

Selvom det kan være skræmmende at lære at køre med bussen fra punkt A til punkt B, er det normalt meget enkelt. Du vænner dig til det efter at have taget bussen et par gange.

Trin

Del 1 af 3: Find ruten

Kør en offentlig transportbus Trin 1
Kør en offentlig transportbus Trin 1

Trin 1. Find busrutekortet

Næsten al offentlig transport har sin egen faste rute. Derfor har du brug for et busrutekort for at nå din destination. Disse kort har normalt forskellige farvede og stiplede linjer for at vise de forskellige busser og deres terminaler. Busruter inkluderer også undertiden ankomst- og afgangstider.

  • Du kan normalt finde kort over busruter på internettet eller på offentlige transportsider, skoler, boghandlere, indkøbscentre og forretningscentre langs busruter.
  • Kontroller også yderligere rutekort til weekender og helligdage, da nogle gange større byer har forskellige tidsplaner og ruter for disse dage.
Kør en offentlig transportbus Trin 2
Kør en offentlig transportbus Trin 2

Trin 2. Se den planlagte busafgang og ankomsttid på rutekortet

Selvom kortene for hver bus er lidt forskellige, inkluderer nogle gange nogle afgangs- og ankomsttider. Denne tidsplan kan også omfatte ankomst- og afgangstider for busser på hver terminal på linjen. Se efter en køreplan, der viser klokkeslættet for din rute, og skriv ned tidspunktet og placeringen af den nærmeste bus ankomst.

Ofte er rutekort farvekodet for at afspejle hver rute. Hvis du f.eks. Ser på kortet og bemærker, at du skal tage den gule rute, skal du kigge efter skemaet, der er markeret med gult

Kør en offentlig transportbus Trin 3
Kør en offentlig transportbus Trin 3

Trin 3. Find en krydsningsrute, hvis du skal skifte vognbane

Hvis der ikke er nogen direkte rute for at nå din destination, skal du kigge efter den nærmeste terminal fra din afgangssted. Prøv derefter at se, om ruten i terminalen krydser en anden rute til din destination.

  • Hvis du finder et skæringspunkt mellem de to ruter, skal du søge efter terminalen og se på køreplanen for at afgøre, hvornår du skal ud af bussen på den første rute og tage bussen på den anden rute.
  • Se efter søgeord som "overførsel" eller "transit", da de kan være angivet på kortet.
Kør en offentlig transportbus Trin 4
Kør en offentlig transportbus Trin 4

Trin 4. Brug online turplanlægningsfunktionen, hvis din by har en

Besøg din bys offentlige transportsted. Find en planlægningsfunktion til offentlig transport, der lader dig indtaste din startplacering, destination og muligvis rejsedagen. Når disse oplysninger indtastes, angiver funktionen den bedste rute at tage.

Hvis du ikke kender byens offentlige transportsted, kan du prøve at indtaste byens navn efterfulgt af søgeordet "offentlig transport" i Googles søgemaskine

Del 2 af 3: At komme på bussen og betale billetpriserne

Kør en offentlig transportbus Trin 5
Kør en offentlig transportbus Trin 5

Trin 1. Køb en billet eller betal busturen

Du skal betale for at komme på den offentlige bus. For busbaner i Jakarta kan billetter købes ved at sætte et betalingskort fra en tilknyttet bank på enheden ved indgangen for at få adgang til ly (terminalbetegnelse for busway). Til andre busser kan du købe billetter i skranken, eller når du stiger på bussen. Det anbefales at købe billetter i skranken eller betale med kontanter, fordi den offentlige bus kenek/kernet ikke nødvendigvis har ændringer til din billet.

Nogle offentlige transportsystemer tilbyder rabatter til ældre og/eller handicappede. Prøv at finde flere oplysninger på webstedet og/eller i det offentlige transportkontor om rabatter

Kør en offentlig transportbus Trin 6
Kør en offentlig transportbus Trin 6

Trin 2. Ankom til terminalen et par minutter for tidligt

For offentlig transport, der allerede har en køreplan, har den normalt et system, der kører problemfrit og pålideligt. Derfor kan det være 1-2 minutter for sent, at du går glip af bussen. For at forhindre dette, ankommer et par minutter før planen.

Kør med en offentlig transportbus Trin 7
Kør med en offentlig transportbus Trin 7

Trin 3. Kig efter vejvisning på bussen for at sikre, at du sætter dig på den rigtige bus

De fleste offentlige transportmidler har et digitalt skilt eller et almindeligt skilt på forsiden og/eller siden af bussen, der angiver busens destination og/eller navn eller nummer på ruten. Når bussen nærmer sig, skal du læse disse instruktioner for at sikre, at du ikke kommer på den forkerte bus.

Kør en offentlig transportbus Trin 8
Kør en offentlig transportbus Trin 8

Trin 4. Vent på, at passagererne går i land, inden du går ombord på bussen

Fortsæt med at stå ved terminalen, selvom bussen er stoppet helt. Træd lidt tilbage fra døren, hvis det er nødvendigt, og lad passagererne stå ud af bussen. Hvis det ser ud til, at alle de passagerer, der ønsker at stå af, er løbet tør, kan du kun stige på bussen.

Bed om nødvendigt chaufføren om at hjælpe dig med at komme på bussen

Kør en offentlig transportbus Trin 9
Kør en offentlig transportbus Trin 9

Trin 5. Betal gebyret

Efter ombordstigning i bussen skal du betale billetprisen. Hvis du tager busbanen, er billetprisen betalt, når du kommer ind i huslyet. For andre busser skal du vise billetten købt ved skranken eller betale billetten til kenek.

Hvis du ikke kender busbilletten, skal du tjekke i skranken eller spørge kenek

Kør en offentlig transportbus Trin 10
Kør en offentlig transportbus Trin 10

Trin 6. Anmod om evt. Betalingsbevis

I Amerika er passagerer ofte gratis, når de skifter bus, hvis de viser betalingsbevis til den anden buschauffør. Så hvis det ser ud til, at du skal skifte bus, skal du bede om en betalingsseddel efter ombordstigning og betale billetprisen. For busbanen påløber du ikke ekstra gebyrer, når du skifter bus, så længe du ikke forlader krisecentret.

Del 3 af 3: Stig på og stå af bussen

Kør i en offentlig transportbus Trin 11
Kør i en offentlig transportbus Trin 11

Trin 1. Sid på en bænk og/eller hold fast

Efter at have betalt, skal du finde et tomt sæde og sætte dig ned. Hvis ikke, skal du finde et sted at stå, der ikke forstyrrer andre passagerer. Sørg for at holde godt fast i det medfølgende håndtag, så du ikke falder og skader dig selv eller andre i bussen.

Ældre, handicappede og gravide prioriteres normalt at sidde på bussæderne foran. Hvis en ældre eller handicappet kører i bussen, mens du er på forsædet, skal du stå op og tilbyde din plads

Kør en offentlig transportbus Trin 12
Kør en offentlig transportbus Trin 12

Trin 2. Prøv at minimere den plads, du optager

Busser er ofte overfyldte med mennesker, så øv dig på gode manerer og tolerance i bussen. Når du sidder, så prøv kun at bruge en stol, og læg ikke din taske, jakke eller andet på sædet ved siden af dig. Hvis du står, skal du lægge din rygsæk foran, så der er plads til andre mennesker.

For at komme væk fra folkemængderne skal du prøve at sidde eller stå bagerst i bussen

Kør en offentlig transportbus Trin 13
Kør en offentlig transportbus Trin 13

Trin 3. Giv kenek besked, når din destination er i nærheden

Bortset fra busbanen stopper offentlige busser ikke, medmindre de får besked. Giv derfor kenek eller chaufføren besked om, at din aflevering er i nærheden. Gerne omkring en blok fra destinationspunktet. Dette er ikke noget at bekymre sig om, når man kører på busbanen, fordi bussen stopper ved hvert husly.

Kør en offentlig transportbus Trin 14
Kør en offentlig transportbus Trin 14

Trin 4. Afslut gennem bagdøren

Normalt stiger passagerer gennem hoveddøren og stiger ud af bagdøren for at lette ind- og udstigning af passagerer på bussen. Gå derfor til bagdøren, når du går ned. Nogle gange er der dog ændringer i dette system, så det er en god idé at lytte til buschaufførmeddelelser.

Mennesker med handicap, ældre eller gravide kan normalt komme ud af hoveddøren

Kør i en offentlig transportbus Trin 15
Kør i en offentlig transportbus Trin 15

Trin 5. Vent på, at bussen går, før du krydser gaden

Bybusser bør ikke forårsage trafikpropper. Når du forlader bussen, skal du vente tålmodigt på fortovet, indtil bussen går. Derefter kan du se til venstre og højre eller vente på det grønne lys, før du krydser vejen, afhængigt af vejens tæthed.

Tips

  • Sørg for at følge busreglerne, f.eks. Er det forbudt at spise og drikke i bussen.
  • Når du begynder at tage offentlig transport, kan du overveje at sidde lidt foran. På den måde kan du se de forskellige steder, der passeres. Dette hjælper dig med at vænne dig til den rute, du tager.
  • Nogle busser på busbanen er udstyret med højttalere til at annoncere navnet på busstoppestedet. Når dit stop er annonceret, skal du være forberedt på at vente ved busudgangen.

Advarsel

  • Pas på dine ejendele og fyld lommerne, når du kører i den offentlige bus! Mange lommetyve sker på offentlige busser!
  • I USA er det ulovligt at stige ind ad en bagdør, og hvis den bliver fanget, kan synderen blive retsforfulgt, selvom han har en gyldig billet.

Anbefalede: